Comunitatea creştinilor - ce este ea

În contextul multitudinii de comunităţi religioase şi de concepţii contemporane, Comunitatea Creştinilor apare ca având o viaţă de comunitate creştină proprie. Aceasta se bazează pe serviciul divin creştin înnoit Actul de Sfinţire a Omului.” Pe de altă parte, există o nouă mărturisire de credinţă creştină (Crezul) în care adevărul credinţei creştine este exprimat într-o formă adecvată timpului nostru.

Serviciul divin şi mărturisirea de credinţă trăiesc prin exerciţiul religios comun şi individual al credincioşilor. La acestea se adaugă şi strădania de a înţelege în mod nou  Evanghelia şi practica rugăciunii.

Comunitatea Creştinilor este deci o comunitate sacramentală. Botezul, confirmarea, consilierea de destin, cununia, sfinţirea preoţilor şi sfânta ungere formează o unitate cu sacramentul central - Actul de Sfinţire a Omului.

Un serviciu divin pentru copii şi educaţia religioasă corespunzătoare vârstei, promovarea unei înţelegeri aprofundate a Noului Testament, consilierea şi îngrijirea sufletească conform aşteptărilor celor care le caută, pregătirea sacramentelor şi săvârşirea lor, înmormântarea şi însoţirea prin rugăciune sunt funcţiunile vital - esenţiale ale fiintei comunităţii. La acestea se adaugă implicarea pentru o conştienţă ecologică în structuri sociale moderne.

Cel care vrea să se unească cu aceasta, din hotărâre liberă, după o examinare matură, poate deveni membru al Comunităţii Creştinilor.